Voorbereiding

Wanneer het gaat om experimenteren met drug moet je altijd goed weten waar je mee bezig bent. Neem nooit zomaar iets aan van iemand die je tegen bent gekomen in de club. De kans is dan groot dat het verkeerd gaat vallen.
Om goed voorbereid te zijn heb ik een soort stappenplan gemaakt wat je naar de juiste keuzes zal leiden. Dit is echter geen garantie dat er geen bad-trip gaat gebeuren. Dat hangt namelijk ook af van psychische aanleg voor aandoeningen al depressies, psychoses en angststoornissen, om maar even iets te noemen. Dit is een plan dat voor mij persoonlijk heel goed werkt, als jij denkt dat het anders werkt voor jou, luister dan lekker naar je gevoel en doe wat voor jou juist voelt!
1. Lees over de werking! Wanneer je weet wat het doet, kom je tijdens een trip niet voor verassingen te staan. Zeker met drugs waar je dingen van gaat zien is dat handig. Je schrikt je kapot wanneer je ineens iet ziet wat er niet is, of wanneer je in een club staat en je ineens barstende koppijn krijgt door een verkeerde dosering/verkeert gevallen pilletje.
Kijk ook naar de duur, dus hoe lang je van de kaart zult zijn. Het is vervelend als jij op je piek zit en ineens je ouders binnen komen. Hier is een kleine opsomming van vragen waar je graag een antwoord op wilt voor je gaat trippen:
  1. Wat doet de drug met je lichaam/brein?
  2. Wat is de duur?
  3. Wat is de intensiteit?
  4. Welke variant wil je (snuiven, pilletje, paddo’s, thee, eten, milde of heftige vorm, etc.)
  5. Wat kun je doen bij een bad-trip?
  6. Kun je de kans op een bad-trip verkleinen?
  7. Voel ik me depressief of bang en maakt dat uit?
  8. Wat is je intentie: wil je een heftige trip en van de kaart zijn, of een gezellig avond hebben met een buzz op de achtergrond?
Dit laatste is een belangrijk punt, zeker ook wanneer je de dosis wilt bepalen. Bij psychedelica is dat zeker van belang: wil je een levens veranderende trip door het universum of wil je een leuke gezellige reis door je geest? Ik zou je zeker niet aanraden met een zeer intense trip te willen beginnen
2. Bedenk een veilige setting! Een goede setting is van enorm belang! Zorg altijd dat je drugs uitprobeert in een omgeving waar je je veilig voelt en met mensen die je erg goed vertrouwt. Zij zullen bij je zijn zolang als je tript. Het is vaak leuk om met meerdere mensen dezelfde drug te nemen, maar begin niet gelijk met een grote groep. met z’n tweeën tot vieren is (naar mijn mening) het fijnste voor een eerste trip. Zorg eventueel voor een tripzitter. Dit is iemand die nuchter zou blijven wanneer jij tript. Hij of zij zal je dan in de gaten houden en je tegenhouden wanneer je uit het raam wilt springen omdat je vrij wilt vliegen of wanneer je met messen wilt gaan spelen omdat ze zo mooi glimmen. Geloof me, dit soort ingevingen heb je wel eens wanneer je tript. Op deze site staat duidelijk uitgelegd per tripmiddel wat een tripzitter zou kunnen doen.
Maar bij een setting hoort ook muziek, of een bepaalde omgeving. Wanneer ik psychedelica ga gebruiken, zit ik het liefste in de natuur. Daar voel ik me dan thuis, ik zou echt niet de club in gaan wanneer ik ik patronen zie en nauwelijks mijn lichaam onder controle heb. Muziek kan een trip versterken, kies dus muziek die jij fijn vind en waar je vrolijk van wordt.
3. Bepaal de dosering! Wanneer je mensen hebt verzameld die met je mee willen doen of er voor je gaan zijn, dan moet je nog meer op internet rondhangen en kijken of je een dosis kunt vinden of een bepaalde richtlijn voor een goede dosering. Ik heb hier een paar van mijn doseringen opgeslagen.  Mijn raad is om een ruime dosering aan te schaffen, maar te beginnen met een lage dosis. Kijk wanneer je zou moeten voelen dat er iets anders gebeurt in je lichaam (vaak wel binnen het uur). Dan kun je dan inschatten en overleggen met de mede gebruikers of je bij zou pakken of niet. Wees hier voorzichtig mee, je mede trippers kunnen het eerder of later dan jijzelf merken, want ook dit  is persoonlijk. Twijfel je? Wacht dan nog even met bij pakken, zet een wekker over een minuut of tien en pak dan bij als je nog steeds niets merkt.
Bij het gebruik van psychedelica, willen mensen nog wel eens benzo’s (een verzamelnaam voor benzodiazepinen) achter de hand houden. Deze hebben een kalmerende werking, wat handig kan zijn om in te zetten wanneer iemand bad gaat en hier niet meer op eigen houtje uit kan komen. Ikzelf heb hier nog geen ervaring mee.
4. Ga een datum plannen! Dit is een van de leukste momenten. Nu gaat het echt gebeuren, nu wordt het een concrete datum in plaats van alleen de plannen om het ooit te gaan doen. Wanneer je drugs gaat proberen, is het fijn om erna geen druk te hebben voor werk of school. Dan heb je lekker nog een dag of wat voor je weer hard aan het werk moet. Voor een toetsweek of deadline zou ik niet trippen. Doe het bijvoorbeeld erna, wanneer je nog geen nieuwe taken hebt of nog geen nieuw huiswerk.
5. Luister naar je gevoel! Nu het eindelijk zo ver is en je vandaag mag gaan trippen, luister dan heel erg naar je lichaam en geest. Het is goed om een beetje nerveus en gespannen te zijn. Maar je moet niet bang worden of erg onzeker. Heb ook geen verwachtingen, maar kijk hoe het loopt.
Het kan handig zijn om met de mensen waar je mee gaat trippen afspraken te maken. Bijvoorbeeld dat mensen zelf eten of drinken pakken wanneer ze zin hebben, en niet wachten tot de gene van wie het huis of het drinken is, het aanbiedt. Overleg over muziek, wanneer je een ander nummer zou willen. Besluit dat je alles tegen elkaar kunt zeggen, zodat wanneer er iets dwarszit je kunt praten zonder een oordeel te krijgen. Iedereen weet immers dat je drugs gebruikt, van de kaart zijn en daarbij verdwalen, wordt prima gedoogd!
Voelt het goed bij je vrienden, in de juiste setting en ben je goed voorbereid ga dan lekker trippen en heb een top tijd! Wanneer je echt onzeker wordt, doe het niet en laat alleen je vrienden trippen, of wacht even tot zij iets voelen en neem dan zelf een beetje. Dan heb je al gezien wat er ongeveer gebeurt en dat kan meer vertrouwd aanvoelen.
6. Geniet lekker! Wanneer je dan lekker aan het trippen bent, laat dan alle normale dingen los. Dans zo gek als jij wilt, voel aan dekens wanneer je er zin in hebt en laat de oordelen van anderen los wanneer je sneeuwvlokjes probeert te vangen midden in de stad (iets waar ikzelf veel te vrolijk van werd!). Geniet en laat je gaan! De oordelen vergeet je, jouw trip niet!
Advertisements